top of page

Hanoi tisíce chutí


Hanoi na severu Vietnamu ma uplne jiny raz nez Saigon. Je mensi, poklidnejsi, malebnejsi?

Katedrala Notre Dame se tu skoro podoba te parizske... Jezero Hoan Kiem s dvema ostrovnimi pagodami ma svou atmosferu ve dne i v noci (a hojne ji chteji zachytit desitky fotografu na svatebnich nebo zasnubnich fotkach mladych paru at uz v tradicnim satenovem obleceni s korunkami, bilymi princeznovskymi saty nebo v trickach s mimoni :))... Sve "kouzlo" ma i bizarni muzeum taticka Ho Chi Minha ci zavrene osobni mauzoleum. Tematicke ulicky (plne napr. spulek niti a krejcovskych ozdob, kovoveho nacini a nadobi, papirovych prani, obuvi (i s obchodem Bati), obleceni nebo jen specialne spodniho pradla vam proste vykouzli usmev na tvari.

Prochazime i tržnici Dong Xuang plnou barev a roztodivnych vuni, venku sledujeme klicky s zabami, zelvami, hady i porcovani ryb, ktere si obchodnici posilaji po zemi jak hokejovy puk.

Najdete ve spleti barev spící prodejkyni?

Zkousime zde vajecne zarodky kurat i krepelek, mistni specialitu bun-cha (opecene veprove s ryzovymi nudlemi s bylinkami a zeleninovym vyvarem se spring rolls), skvele caffe trung s naslehanym vajecnym zloutkem, sneka, musle i palenku rice wine. A prvnim nocnim autobusem vyrazime ochladit se jeste severneji do hor v okoli Sapy!


SLEDOVAT
  • Facebook Social Icon
  • RSS Social Icon
  • Flickr Social Icon
POSLEDNÍ ZÁŽITKY
ŠTÍTKY
No tags yet.

Děkujeme sponzorům za věcné dary na cestu.

 

Pokud chcete být i Vy součástí naší cesty, budeme Vám vděční za podporu jakoukoli formou. Kontaktujte nás prosím přes formulář na stránce VZKAZY

bottom of page