top of page

Ho Chi Minhovo město neboli Saigon - evropský standard v asijském hávu


Ho Chi Minhovo město/Saigon

Do HCMC priletame 27. 11. Po dopisovani formulare na viza a mravenceni v brise ztracime dalsi stranku v pasu vymenou za viza v cene 31 dolaru. Jupi, mesicni vietnamske dobrodruzstvi muze zacit!


video

Provoz v Saigonu. "Zelenou" tu na většině míst nečekejte. Nesmíte se bát a jít!

dodáme snad časem při rychlém a spolehlivém připojení

V letadle potkavame sympaticke prazaky Misu se Stepanem, se kterymi chytame taxi a dalsi den prochodime mesto. Spolecne tak pronikame do taju tehle zvlastni zeme a sbirame prvni dojmy a zazitky.

Výroba a prodej waflí přímo na ulici

Prochazime trznici Ben Thanh, park Tan Dao, valecne muzeum, obedvame "u plotu" za 26 korun, objevujeme katedralu Notre Dame i hlavni postu, kterou designoval Eifel.



Druhy den chytame anglickou msi, je prvni nedele adventni... A vecer se podivujeme neobvyklemu vodnimu loutkovemu divadlu.

video

Slečna tímto estetickým způsobem zve do restaurace.

video

obě videa snad dodáme časem - asijský net :(


V hotelu mame zdarma prani, tak toho nalezite vyuzivame. Ob dva domy chodime "pravidelne" na skvelou polevku Pho a ve vedlejsim bloku objevujeme zapadlou hezkou klidnou kavarnu (klidnou do te doby, nez zde mistni skolaci zacnou hrat Clovece nezlob se :)). Diky prekladace se zde davame "do reci" s fajn mladym parem. Bhu kavarne sefuje a Thuyen dela financni pravo. Zjistujeme, ze jsou taky katolici, ukazuji nam video z pompezni svatby s nekolika sty hostu, ktera je tu obycejnym nakladnym standardem. Diskutujeme s nimi nas cestovatelsky plan po Vietnamu. Trochu se stydime, ze oni zatim nebyli ani v hlavnim meste Hanoi. Ono totiz letet nebo jet z HCMC do Hanoie je vzdalenostne jak letet z Prahy na Sicilii...

Sef kavarny a jeho zena

Saigon objevujeme i z ptaci perspektivy 52. patra Bitexco financial tower. Nekupujeme vstupenku na vyhlidku, ale pres nekolik kontrol razime do 360tistupnoveho baru dokonce o patro vys. Hruzou z cen tamnich napoju nam pak padaji vlasy na podlahu vietnamskeho kadernictvi :)


Radi se do Saigonu na Vanoce vratime, ted nas to ale tahne na sever!


Skládací pohledy všech designů i příležitostí. Prodávají se za 25Kč. Jeden prodejce zarytě vysvětloval, že každá z pohlednic je vyráběna tři hodiny, ručním stříháním. Přesností, cenou a především mírným ohořením na hraně řezu se jen usmíváme.

SLEDOVAT
  • Facebook Social Icon
  • RSS Social Icon
  • Flickr Social Icon
POSLEDNÍ ZÁŽITKY
ŠTÍTKY
No tags yet.

Děkujeme sponzorům za věcné dary na cestu.

 

Pokud chcete být i Vy součástí naší cesty, budeme Vám vděční za podporu jakoukoli formou. Kontaktujte nás prosím přes formulář na stránce VZKAZY

bottom of page